Tyxo.bg counter

Вентилаторни конвектори

Вентилаторният конвектор е предназначен за целогодишна климатизация както на малки еднофамилни къщи, така и за офиси, обществени сгради, търговски помещения и производствени халета. Конвекторът е уред, който успешно замества радиатора и климатика обединени в едно тяло. Той е част от отоплителна и/или климатична система, като изпълнява функцията на отоплително/охладително тяло. конвектор

Конвекторът има приятен дизайн, така че да се съчетава с всякакъв вид вътрешен интериор. Съществуват и модели, които са за скрит монтаж, което прави системата абсолютно незабележима за потребителя и остава само приятното чувство на комфорт. Използването на висококачествени компоненти предопределя безшумна и ефективна работа както и дълъг експлоатационен период.

Мощността на конвекторите е значително по-голяма от тази на обикновения радиатор на естествена конвекция, така че постигането на желаната температура е въпрос на няколко минути след започване на работата му. Вентилаторният конвектор подобно на климатика има филтър, който пречиства въздуха в помещението. За разлика от климатика, през топлообменника на конвектора тече вода а не фреон. Ето защо конвекторът има една и съща ефективност, независимо от разстоянието, на което се намира от чилъра или котела.

Използването на водата като топлоносител ни дава свободата да избираме вида на горивото, с което работим, в зависимост от това кое е по-икономически изгодно за дадения регион или време.

Актуални цени можете да видите в електронен магазин 'Пестим енергия'.

Инвестиция

Конвектори | Водни конвектори

Вентилаторният конвектор “KLIMA 2000” е най-добрата инвестиция за Вашата климатична/отоплителна инсталация. Закупувайки вентилаторен конвектор “KLIMA 2000” Вие се възползвате от най-доброто съотношение лв/kW. На графиката е показана стойността на първоначалната инвестиция за обезпечаване на изискваната мощност. За сравнението са използвани различните видове топлообменници от типа вода-въздух.

инвестиция
графика

Пример:

За постигането на отоплителна мощност от 5.7 kW при температурен баланс на системата 70/50 OC, Вие трябва да инвестирате в едно от следните решения:

 • I -ви Вариант - 42 глидера чугунени радиатори на обща стойност 649 лв. с ДДС
 • II -ри Вариант - 33 глидера алуминиеви радиатори на обща стойност 445.50 лв. с ДДС
 • III -ти Вариант - 2 броя панелни радиатори тип 22/500/1600 на обща стойност 342.96 лв. с ДДС
 • IV -ти Вариант - 1 брой конвектор “KLIMA 2000” тип MV 045 на стойност 366 лв. с ДДС

Забележка: За добиване на данните от сравнението е заложено следното: Температурен баланс на системата - 70/50 О С, Алуминиев радиатор - мощност 170 W/гл. Средна цена - 13,50 с ДДС, Чугунен радиатор - мощност 135 W/гл. Средна цена - 15,46 с ДДС.

Пример:

За постигането на отоплителна мощност от 3.14 kW при температурен баланс на системата 50/40 O C, Вие трябва да инвестирате в едно от следните решения:

 • I -ви Вариант - 61 глидера чугунени радиатори на обща стойност 943.06 лв. с ДДС
 • II -ри Вариант - 50 глидера алуминиеви радиатори на обща стойност 675 лв. с ДДС
 • III -ти Вариант - 3 броя панелни радиатори тип 22/500/1400 на обща стойност 453 лв. с ДДС
 • IV -ти Вариант - 1 брой конвектор “KLIMA 2000” тип MV 045 на стойност 366 лв. с ДДС

Забележка: За добиване на данните от сравнението е заложено следното: Температурен баланс на системата - 50/40 О С, Алуминиев радиатор - мощност 63 W/гл. Средна цена - 13,50 с ДДС, Чугунен радиатор - мощност 51 W/гл. Средна цена - 15,46 с ДДС.

 

Промишлени конвектори

Конвектори | Водни конвектори

Промишлените вентилаторни конвектори от сериите KLIMAJET и KLIMAFRESH са предназначени за климатизация на производствени помещения, халета, складове и други помещения с големи топлинни загуби. Сериите KLIMAJET и KLIMAFRESH се произвеждат в 5 типоразмера с мощности от 10-62 kW при отопление и 4-14.8 kW при охлаждане.

Използването на специално конструираните ламели за насочване на въздуха, съвременният дизайн и икономията на енергия правят промишлените вентилаторни конвектори ефективни и предпочитани.

Вертикален монтаж:

 • KLIMAMET - само отопление
 • KLIMAFRESH - отопление и охлаждане

Хоризонтален монтаж:

 • KLIMAJET - само отопление