Език & Валута:
BG / BGN
Език
Валута
  • USD
  • EUR
  • BGN
0
Език & Валута:
BG / BGN
Език
Валута
  • USD
  • EUR
  • BGN
  •    
Вижте всички статии

Топловъздушни завеси - оптимален климат и енергийна ефективност

Топловъздушни завеси - оптимален климат и енергийна ефективност

Топловъздушните завеси представляват топловъздушни апарати с различен дизайн и предназначение. Те могат да се използват за отопление и охлаждане с топлоносител топла вода или на ел енергия. Предлагат се модели само за охлаждане, за открит монтаж, както и за вграждане в окачен таван, съществуват и модели със специфично предназначение - студозадържащи за промишлени хладилници. 

 

Многообразие от модели за монтаж в търговски зони

Топловъздушна завеса

Модели за хоризонтален и вертикален монтаж

Топловъздушна завеса

Серия модели за вграждане

Топловъздушна завеса

Серия за промишлен монтаж

Топловъздушна завеса

Серия за съхраняване на студ

Топловъздушна завеса

 

Какво може да ви предложи топловъздушната завеса?

Комфорт: Топловъздушните завеси подпомагат създаването на оптимален климат в помещението независимо дали то трябва да бъде топло или хладно.

Отворени врати: Благодарение на топловъздушните завеси, магазините остават топли независимо от постоянното отваряне на врати и преминаването на клиенти.

Енергийна ефективност: Топловъздушните завеси спомагат за спестяването на енергия, тъй като топлината/студът не се губи при отваряне на вратата на помещението.

Защита: Топловъздушните завеси осигуряват чиста околна среда - защитават от прах, пушек, насекоми и външен замърсен въздух.

Здраве и безопасност: При хладилни помещения, топловъздушните завеси значимо намаляват влизането на топъл влажен въздух когато вратите трябва да бъдат отворени за товарене и разтоварване.

Лесна инсталация: Топловъздушните завеси не само лесно се инсталират, но и лесно се поддържат. Това е едно добро и бързо решение за оптимален климат в помещението.

 

Какво е важно да се знае за инсталацията на топловъздушната завеса?

Важно е дължината на топловъздушната завеса да е по-голяма от дължината на вратата, на която се инсталира. При пълно покриване на дължината, топловъздушната завеса контролира потока въздух от двете страни и така поддържа оптимална среда.

Топловъздушни завеси

За да работи оптимално, топловъздушната завеса трябва да има достатъчно висока скорост на въздуха, така че да покрива цялата височина на вратата. По този начин се предотвратяват неприятни течения.

 

Логично идва място на въпроса - Как да изберем вярната завеса?

Когато избираме завеса е важно да изберем продукт, който е подходящ за височината, на която се инсталира, а също така покрива цялата дължина на вратата.

(Дълбина на вратата (m) 0.8 - 1.0, 1.0 - 1.5, 1.5 - 2.0)

Монтаж на топловъздушна завеса

Можете да разгледате част от моделите, които предлагаме ТУК. 

При нужда от консултация СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари