Филтри

КАТЕГОРИИ

 

Околна среда и устойчиво развитие

Слънцето - неизчерпаем източник на енергия

Най-ефективните начини за ползване на слънчевата енергия

Прочети още →

20 прекрасни новини, за които никой не ви е казал

Дори да не ви се вярва, хората, които ги е грижа се увеличават все повече и Светът, бавно и сигурно, върви към по-добро бъдеще.

Прочети още →

30 прости неща, които можеш да започнеш да правиш през 2017, за да спасиш планетата.

Не е задължително да дариш тонове пари или да се присъединиш към организация за опазване на природата, за да защитиш планетата от вредните емисии. Има и някои наистина лесни методи, които можеш да започнеш да правиш веднага, за да спасиш красивата ни планета.  

Прочети още →

10 ясни знака, че климатът на Земята се променя

10 ясни знака, че климатът на Земята се променя. Климатът на Земята се променя и за това вече има ясни доказателства. 

Прочети още →

Въздействие на инфрачервените лъчи върху човека

Инфрачервените лъчи са част от електромагнитния спектър (ЕМС), те се намират точно след червената светлина във видимия спектър. 

Прочети още →

Алтернативни източници на енергия - Вятър

Вятърът носи в себе си огромно количество енергия, дори малка част от която е достатъчна, за да захрани с електричество домовете на всички жители на планетата. По земната повърхност се разпространяват различни по сила и интензивност ветрове. Можем да се възползваме от тази безплатна енергия като я улавяме и преобразуваме в електричество.

Прочети още →

Как пробихме озоновия слой или защо Слънцето не е това, което беше

Земята е нашият дом и единственото познато ни място във Вселената, на което има условия за живот. Познаваме толкова много планети, но на нито една не сме открили необходимите ни кислород и вода за съществуване. Затова именно често наричаме планетата си майката Земя.

Прочети още →

Какво представляват Слънчевите лъчи (ЕМС)

Електромагнитният спектър обхваща огромния диапазон на всички съществуващи електромагнитни лъчения. Нашата звезда – Слънцето, е източник на електромагнитни лъчи от целия спектър. Атмосферата ни е постоянно бомбандирана от електромагнитни лъчи, а озоновият слой е този, който пропуска избирателно и ни предпазва от вредните влияния на някои от лъченията. 

Прочети още →

Какво представлява енергията и как я добиваме?

Използваме енергията ежедневно и под различни форми, най-често във вид на топлина, светлина, електричество, за механично извършване на работа. Тя ни е нужна както в бита, така и в промишлеността. Всъщност енергията е едно от наистина важните за човека неща, въпреки че се сещаме рядко за нея, най-вече когато си плащаме сметките в края на месеца. Но как я добиваме и откъде всъщност я взимаме? 

Прочети още →

5 малки промени в ежедневието ни, които можем да направим за по-добър свят през 2016г.

Какво изпълнихме от списъка си за 2015г? Да прекарваме повече време с близките си, да проявяваме повече усърдие, да тичаме три пъти седмично, да напреднем в постигането на страничните си проекти и хобита, по-често да се усмихваме?
 

 

Прочети още →
«1 2»Страница 1 от 2
Върни До Горе