Филтри

КАТЕГОРИИ

 

Пречистване на въздуха с Aircode

Дата: 16 Юли 2013

Най-доброто в бранша! От Швеция! Отрицателни и положителни йони елиминират преносимите по въздуха бактерии!

 

Едногодишно изследване на въздействието на йонизиращи апарати в интензивните отделения на Университетската болница в Лийдс, Англия премина напълно успешно със 100% отстраняване на инфекциите, пренасяни по въздуха и предизвикани от patogene acinetobacter.

Намаляване на частиците във въздуха:

В здравни заведения: до 100% бактерии (patogen acinetobacter)
Частици от хартия: до 99% частици във въздуха
При обработка на метали: до 90% дим, дим от изгорели масла
При обработка на полиестер: до 99% разтворители, ХОС
В печатници: до 99% бенсен, тоулен, разтворители, ХОС
При обработка и съхранение на храни: до 99.9% мухъл, миризми и бактерии

Как работи техниката?

Aircode използва техниката на СТУДЕНА ПЛАЗМАРЕДУКЦИЯ за въвеждане във въздуха на положителни и отрицателни йони. Отрицателните йони привличат към себе си положително заредените частици и така те падат от тежестта си на земята. Паднали там, те се свързват на по-големи групи и след това могат да бъдат лесно отстранени с обикновено почистване. Методът може да бъде използван за пречистване на въздуха от всички видове частици, дори от наночастици. По този начин се намаляват замърсителите във въздуха и се предотвратява риска те да бъдат вдишани.

При неутрализиране на йоните се разделят молекулите, изграждащи частицата - началната им структура се разрушава. Бактериите умират. Благодарение на положителните йони, въздухът може да се контролира. Ако положителните йони не бъдат добавени (както е при други йонизатори), частиците се прикрепят за хора, предмети, стени и др. Това е причината, поради която се използва биполеройонизираща техника, която балансира въздуха така, че статичното електричество се отстранява.

Когато затопляме или охлаждаме въздуха в помещения с климатици или при използването на екрани на компютри и телевизори се образуват много положителни йони. Синтетичните материи като завеси, дрехи и др. привличат отрицателните йони и въздухът става неподходящ за хората, намиращи се в помещенията.

Въздухът, от който хората се чувстват добре, се образува от баланса на положителните и отрицателните йони.

Затова и Aircode използва йонизираща техника, която освен, че пречиства въздуха, го балансира така че статично електричество не се образува.

 

Продукти за всички браншове и проблеми

Продукти с марката Aircode се предлагат за различни цели: от малките пространства като стаи в жилища до най-големите вентилационни системи в индустриалните комплекси.

Предлагат се:

  • Малки потребителски апарати, които имат нужда само от ел. контакт - за гаражи, каравани, класни стаи, съблекални, стаи в хотели, бунгала и др.
  • Мобилни агрегати за саниране на засегнати от дим и мухъл сгради.
  • Специално разработени за определени цели продукти, напр. за помещения, където се съхраняват органични отпадъци или храни.
  • Агрегати за монтаж и работа във вентилационни системи: за пречиствателни станции, индустриални производства, търговски комплекси, цехове за лакиране, печатарски предприятия, ресторанти, хотели, здравни заведения, офиси, обществени сгради, театри, премахване на статично електричество и др.

С продуктите Aircode получавате климат, създаден от природата: балансирана и обогатена на йони здравословна среда в сградите. Техниката Aircode контролира концентрацията на йони без химикали или изкуствени добавки и създава чиста въздушна среда без вредните за хората микрочастици.

Някои модели:

 

Aircode CX-100

Монтаж: таван или стена
Напрежение: 110-120V / 220-230V, 50Hz
Размер на тръбата: 35
Брой на тръбите: 1
Консумация: 35 watt
Тегло: 5 kg
Работна среда: гаражи, цехове, птицеферми, конюшни, складове и др.

 

Aircode TG/TA-400

Монтаж: свободно в помещенията (включва се към ел. контакт)
Напрежение: 110-120V / 220-230V, 50Hz, Sec: 12V
Размер на тръбата: 4
Брой на тръбите: 1 st
Консумация: 5 watt
Тегло: 1.4 kg
Работна среда: зали за конференции, офиси, здравни заведения, жилища, каравани и др.

 

Aircode RX-100

Монтаж: свободно в помещенията (включва се към ел. контакт)
Напрежение: 110-120V / 220-230V, 50Hz, Sec: 12V
Размер на тръбата: 6
Брой на тръбите: 1 st
Консумация: 10 watt
Тегло: 0.5 kg
Работна среда: офиси, класни стаи, помещения в здравни заведения, ресторанти, хотели, складове за храни, хранилища за органични отпадъци и др.

 

Aircode ID AC-535 / ID AC-550

Монтаж: във вентилационна система
Напрежение: 110-120V / 220-230V, 50Hz
Размер на тръбата: 35, 50
Брой на тръбите: 1-5 st
Консумация: 35 watt
Тегло: 7.2 kg
Работна среда: здравни заведения, офисни сгради, хотели, индустриални сгради, пречиствателни станции и др.

 

Aircode CX-600

Монтаж: свободно стоящ в помещенията
Напрежение: 110-120V / 220-230V, 50Hz
Размер на тръбата: 35
Брой на тръбите: 5 st
Консумация: 50 watt
Тегло: 11 kg
Работна среда: саниране от дим, мухъл и др.

 

Aircode APX-System

APX-системите са специално проектирани за нуждите на клиента. Тази система се грижи за изходящия въздух от индустриални производства, пречиствателни станции, ресторанти, както и големи зали. Благодарение на APX-системата, околната среда извън сградата не се замърсява от изходящия въздух.

APX-системата е едно икономично решение с дълги междусервизни периоди и е подходяща за повечето проблеми с изходящ въздух.

Инсталациите Aircode за винаги индивидуално съобразени със специфичните нужди на клиентите ни. В повечето случаи пречистваме въздуха в помещенията от замърсители, а резултатът е, че дори изходящият въздушен поток е пречистен.

Един осезаем ефект от инсталирането на техниката Aircode е намаленият брой смени на въздух за един работен час. Нормално е в помещение с много замърсители да се налагат до 20 смени на въздуха за час с цел въздухът да е подходящ за работещите там. С помощта на Aircode, нуждата от смяна е ограничена до 5-6 смени за един час независимо от работния процес и околната среда. Намаляването на консумацията на енергия спестява финансови средства.

Резултатът е по-добра работна среда с намален разход за енергия. Разходите за поддръжка и ремонт на системите Aircode са по-малки в сравнение с други методи за пречистване на въздуха.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе