Език & Валута:
BG / BGN
Език
Валута
 • USD
 • EUR
 • BGN
0
Език & Валута:
BG / BGN
Език
Валута
 • USD
 • EUR
 • BGN
 •    
Вижте всички статии

5 интересни приложения на вентилаторите с водна мъгла

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

В зависимост от приложението, съществуват много различни видове охлаждащи вентилатори с водна мъгла. От такива за индустриална употреба, до малки преносими модели. Принципът им на действие е такъв, че използват енергията на изпарената вода, затова те са екологична алтернатива на климатиците, ефективни са и щадят околната среда.

вентилатор с водна мъгла

Къде могат да бъдат използвани охлаждащите вентилатори?

Тези вентилатори намират приложение на много и различни места, например:

 1. У дома:

Разбира се, това е най-логичният избор. Няма ли да е хубаво да си имаме един такъв охладител у дома, който да ни помогне да се разхладим, когато температурите навън започнат да се покачват? Освен, че охлаждат, тези вентилатори йонизират въздуха и създават здравословна домашна среда. И тази година се очаква рекордно горещо лято, охлаждащият вентилатор е евтината и икономична алтернатива на климатика. Ефективността му ни помага да намалим въглеродния си отпечатък върху планетата, който е всъщност главната причина за глобалното затопляне и ужасните жеги.

 1. Заведения на открито, градини и дворове:

Независимо дали сте собственик на заведение или организирате барбекю в двора си, искате вашите гости да прекарат добре и удобно времето си. Охлаждащите вентилатори помагат това да се случи, като заменят знойната жега с хладен и приятен бриз.

 1. Мероприятия на открито, сватби, фестивали:

Ако организирате такова събитие в горещ летен ден, е задължително да накарате хората да се чувстват комфорно. Удобно разположените охлаждащи вентилатори могат да се превърнат в най-голямата атракция на мероприятието, като се случва дори да се образуват опашки от хора, които искат да им се насладят. За такива събития, се избират машини с по-голяма мощност. А понякога по-удачен е избора на портативен изпарителен климатик.

 1. Спортни събития:

Винаги, когато има спортно събитие на открито, има големи групи от хора, които седят за дълги периоди от време под жаркото слънце, за да подкрепят любимия си отбор или да наблюдават спортна надпревара. Един охлаждащ вентилатор в близост до тях, ще ги предпази от дехидратация, както и от опасността от топлинен удар.

 1. Открити пространства край басейни:

Страхотно е да се разхладим в басейна, но можем да направим изживяването още по-приятно като удължим усещането за разхлада върху телата си.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари