Език & Валута:
BG / BGN
Език
Валута
  • USD
  • EUR
  • BGN
0
Език & Валута:
BG / BGN
Език
Валута
  • USD
  • EUR
  • BGN
  •    

Пестим енергия на Интер Експо – София

Дата: 2012-04-07

Пестим енергия на Интер Експо

 

Пестим енергия ООД участва на изложението  ‘Енергийна ефективност и възобновяема енергия’ (ЕЕ и ВЕИ), което се проведе в рамките на 8-то издание на Международния Конгрес за Югоизточна Европа ЕЕ и ВЕИ, 28-30 март, 2012.

На изложението представихме три групи стоки, които със своята иновативност и икономична работа привлякоха интереса на голям брой посетители:

  • Отоплителни инфрачервени панели InfraHEAT – създадени по нова технология, основаваща се на използването на въглероден графит полиамид.

Панелите InfraHEAT отопляват с инфрачервени лъчи в спектър на вълната IR-C, които са здравословни за човешкото тяло. С малкия си разход на електроенергия и меката топлина, която осигуряват, отоплителните панели InfraHEAT стават предпочитано решение за отопление на жилища с добра термостабилност. В сравнение с най-новото поколение конвекторни радиатори, отоплителните инфрачервени панели са с около 30% по-икономични; в сравнение с маслените радиатори, консумираната електроенергия е с около 50% по-малко. Инфрачервените лъчи затоплят първо предметите, хората, стените, тавана и пода, създавайки благоприятна среда за хората, без завихряне на въздуха, разнасящ прах и бактерии, с равномерно разпределение на топлината по височина и с усещане за уют дори при зададени по-ниски температури на въздуха. Предлагат се модели бял панел с мощности от 350 до 950 Вт, модел черно стъкло с мощности 600 и 800 Вт. При желание на клиента отоплителният панел може да бъде във вид на картина или снимка, като видът на картината/снимката може да бъде избран и предоставен от самия клиент.  Картините на снимките по-долу са всъщност отоплителни панели - и наистина топлят!  Прочетете повече тук.

  • Термопомпен бойлер на Atlantic, Франция – топла вода от въздуха! Възможно е!

Със средна консумация от 500W на час, като ефективност и като разход на електроенергия, и като цена(!) термопомпеният бойлер може да се сравни със система от слънчеви колектори. Разликата е, че не се монтират колектори на покрива, не е нужно и постоянно слънцегреене. Термопомпеният бойлер заема малко място и осигурява топла вода (200 или 250л) от въздуха денонощно при температури на въздуха над абсолютната нула. Нагласяте температурата на водата (от 38 до 65 градуса по Целзий) и посочвате времето, когато ви е нужна топла вода, а термопомпеният бойлер ще свърши останалото. Прочетете повече тук.

  • Термокерамични изолационни покрития СуперШилд – още познати като термобои с “Low-e” компонента.

Осигуряват изолация на помещението само чрез боядисване!  Стената боядисана със СуперШилд е с топла повърхност, което не позволява образуването на конденз и мухъл, а нанесената на 2 ръце термобоя се равнява като топлоизолационен ефект на 3 см стиропор. Създадени по технология, разсекретена от НАСА преди около 20 години, термопокритията ТермоШилд са вече повече от 10 години на българския пазар и се радват на широко приложение. Съществуват варианти за вътрешно боядисване (особено добре се комбинират с инфрачервените отоплителни панели, понеже отразяват обратно в помещението топлинните лъчи), както и за външно приложение (за предотвратяване прегряването на сградата при продължително слънцегреене или за хидроизолация). Прочетете повече тук.