Език & Валута:
BG / BGN
Език
Валута
  • USD
  • EUR
  • BGN
0
Език & Валута:
BG / BGN
Език
Валута
  • USD
  • EUR
  • BGN
  •    

Слънчеви системи COMPACT 100-120-160

Дата: 2014-02-26

Системата е уникална като качество и ефективност.

Слънчева система

 

Соларните системи Compact на Advanced Solar Technology са продукт на австрийска технология и се предлагат от години успешно както в Европейския съюз, така и по света.

Системата се предлага в няколко разновидности - за три-, четири- и шестчленни семейства. Включва слънчев панел, бойлер със стъклокерамично покритие и стойка. Доставя се готова за монтаж. Има висока топлинна продуктивност - над 3200 kWh годишно. Няма нужда от допълване и подмяна на топлоносителя през целия експлоатационен период. Няма опасност от "обратна" циркулация и охлаждане на затоплената вода през нощта. Може да се вгражда в покривните конструкции за постигане за максимална ефективност и естетика. Нуждите от електроенергия са сведени до минимум - слънчевата система работи с естествена циркулация на водата, което елиминира нуждата от помпа. Ел. енергия е необходима за нагревателя в бойлера само когато няколко последователни дни времето е лошо.

Благодарение на достъпните цени и улеснения монтаж слънчевите модули Compact – Advanced Solar Technology стават все по-популярни на българския пазар. Използването им гарантирано покрива нуждите от топла вода на семейството през цялата година. Това е от особена важност, като се има предвид, че загряването на вода за битови нужди е вторият най-голям енергиен разход за всяко домакинство.

Слънчев колектор и бойлер в едно цяло представя на българския пазар фирма Пестим енергия ООД.

Системите се използват за осигуряване на гореща вода както в домакинството, така и в по-големи жилищни и промишлени обекти. В зависимост от необходимото количество вода, може последователно или успоредно да се свържат няколко системи. Едновременно със затоплянето на вода за битови нужди, системите Compact могат да се използват и за подпомагане на отоплението. В преходните сезони и през по-"меките" зимни дни, слънчевите системи могат да допринесат съществено за осигуряване на необходимата енергия за отоплителната система. Това осигурява по-пълноценно използване на възможностите на слънчевата система и увеличава енергийната печалба.

Mодулите Compact могат да се ползват като източник на топлина и в промишлени вентилационни системи.

За всички предимства, характеристики и цени на модулите можете да прочетете тук.