Език & Валута:
BG / BGN
Език
Валута
  • USD
  • EUR
  • BGN
0
Език & Валута:
BG / BGN
Език
Валута
  • USD
  • EUR
  • BGN
  •    

Икономично отопление от InfraHEAT

Дата: 2014-11-11

Инфраред отопление

           В наши дни технологиите се развиват със страшни темпове. Всеки ден четем за нови открития и възможности. Огромна част от населението на планетата търси правилния метод за отопление, затова не е чудно, че в световен мащаб това е една от най-бързо развиващите се индустрии. Задоволяването на нуждите от отопление е и една от най-замърсяващите дейности на планетата. И в този ред на мисли е хубаво да се знае, че когато говорим за икономично отопление, всъщност става въпрос за екологично такова. Или, ако спестяваме от сметките си за ток, ще спечелим не само ние, но и цялата планета. Оценявайки важността на този факт и поради все по-нарастващото търсене на икономични източници на топлина, експертите в бранша намират решение – инфрачервеното отопление. Този вид отопление ни е познато от векове – това е топлината излъчвана от живия огън.

 
               За пръв път електрически инфрачервен нагревател е изобретен в Швейцария през 60-те години. Тези нагреватели са били използвани за отопление на сауни, както и за медицински цели. Напоследък, на фона на все по-поскъпващите горива, този вид отопление добива популярност и в бита.

 
             За да се възползваме от ефективността на инфрачервеното отопление е нужно да направим определени стъпки. Най-важната, от които е да подсигурим термостабилността на помещението, което ще топлим. С други думи – да го изолираме. Няма как да се топлим икономично, когато голяма част от излъчената топлина на практика отлита през неуплътнените прозорци и слабо изолираните стени.

  
               Инфрачервеното отопление е отопление посредством топлинни лъчи. То топли на принципа на Слънцето. Не затопля въздуха, а преминава директно през него докато достигне материален обект, върху който да отдаде топлина. Ето защо е важно стените, пода и тавана да са добре изолирани. Когато топлинният източник излъчва лъчиста топлина, всички твърди предмети (стени, под, таван, мебели и хора) се затоплят директно, без да е необходимо въздухът да е повишил температурата си преди това. Стените акумулират топлина и след това я излъчват обратно в помещението. За разлика от конвективното отопление, при което топлим само въздуха, при лъчистото отопление целим първо да затоплим обкръжаващите ни повърхности. Стените са винаги по-топли от въздуха. Това е много по-здравословно, отколкото да дишаме топъл въздух, в който се въртят всевъзможни бактерии. Топлоусещането на нашето тяло не зависи от температурата на въздуха, а от тази на околните повърхности. Затова ние се чувстваме комфортно и уютно, въпреки че сме нагласили термостата на по-ниска стойност – ето така се пести енергия!

икономично отопление

            Едни от най-добрите инфрачервени отоплителни панели на Европейския пазар са панелите InfraHEAT. Според редица изследвания от независими лаборатории, тези панели се отличават с изключителна ефективност и надеждност. Поставяйки такъв панел у дома е нужно да го насочим към добре изолирани стени, под, таван. Поради затоплянето на всички повърхнини, помещението се затопля равномерно. На практика се получава около един градус разлика между температурата ниско до пода и високо до тавана. Въздухът остава неподвижен и няма циркулация на прах и микроби.Инфрачервените панели InfraHEAT имат много ниска консумация на електричество – с панел от 600W е възможно да се затопли помещение от около 15кв.м., а през преходните сезони – дори по-голямо. Сферите на приложение са безброй – дома, офиса, заведението, на балкона. Могат да бъдат използвани и за зоново отопление. Освен това имат много красив дизайн – черно или бяло стъкло, огледална повърхност или различни изображения. Картина, която топли качествено и то с нисък разход на електроенергия, не се нуждае от поддръжка и има дълъг живот… Ето заради тези качества инфрачервените отоплителни панели InfraHEAT са признати за отоплението на третото хилядолетие!