Език & Валута:
BG / BGN
Език
Валута
  • USD
  • EUR
  • BGN
0
Език & Валута:
BG / BGN
Език
Валута
  • USD
  • EUR
  • BGN
  •    

Слънчевите системи COMPACT са вече в България

Дата: 2014-02-26

Слънчеви системи Compact

 

Цялостните системи COMPACT представляват слънчев панел, бойлер и стойка в едно цяло. Те са резултат от дългогодишната работа на научните работници на A.S.T. в тясно сътрудничество с международни изследователски центрове.

Системите се състоят от високоефективен колектор и устойчив на корозия водосъдържател. Абсорбаторът и тръбните връзки са от мед. Системата е херметически затворена. Топлоносителят е етанол, който гарантира надеждна защита от замръзване, като в същото време не се налага неговата замяна или допълване. Системата работи под налягане, не е нужна циркулационна помпа и потреблението на ел.енергия е нулево.

Монтажът е бърз и лесен - връзват се тръбните връзки на входа и на изхода на системата. Това от своя страна спестява много време, място и тръбна мрежа. Има възможност за последователно свързване в зависимост от необходимото количество топла вода. На практика не съществува опасност от прегряване на системата или обратна циркулация. Колекторът е снабден със стъкло SECURITY/LOWIRON, TEMPERD/ осигуряващо 95% проникване на слънчевите лъчи и с над 6 пъти по-голяма издръжливост на температура и удар в сравнение с обикновено стъкло.

Принципът на действие е следният: слънчевите лъчи загряват етанола, който преминава бързо в парообразно състояние, благодарение на ниската си температура на изпарение. Парите на етанола постъпват в топлообменника и индиректно затоплят водата от водосъдържателя. Втечненият при охлаждането си етанол се стича в долната част на колектора и процесът се повтаря.

Изчисленият икономически ефект от използването на системата показва спестена енергия за една година - 3200-3800kWh, като покрива нуждите от топла вода на едно семейство през цялата година.

Фирма Пестим енергия ООД е официален представител за българския и източноевропейския пазар на слънчевите системи COMPACT.

Гаранцията на системата е 10 години.